Jostiband speelt Alphen plat tijdens Zomerspektakel

De Jostiband is één van acts die volgend jaar op het podium van het Zomerspektakels aan het Meer te vinden. De Jostiband is de eerste artiest die de organisatie van het zomerse festival in Alphen aan den Rijn bekend maakt.

Wethouder Kees van Velzen: "De Jostiband is een begrip in Nederland. Vanwege hun jubileum en hun bijzondere prestaties willen wij hen een concert in onze gemeente aanbieden, waarvoor wij onze relaties uitnodigen. Er is samenwerking gezocht met Zomerspektakel vanwege hun ervaring en expertise in het organiseren van evenementen."

Door de krachten te bundelen met het team van Zomerspektakel is het mogelijk om dit concert op 3 of 4 juni 2017 te organiseren, meldt van Velzen. Stanley de Looze, voorzitter van Zomerspektakel aan het Meer, beaamt dit.

"We zijn nog bezig om de definitieve datum van het concert vast te stellen. Dit hangt ook nauw samen met de artiesten die voor, tijdens en na dit concert optreden. Dat zullen zeker gerenommeerde artiesten zijn. Maar met wie en op welke avond? Dat geven we op een later tijdstip pas prijs. We willen er in elk geval samen met Jostiband een fraai spektakel van maken."

Lyan Verburg, orkestleidervan de band, voegt daar enthousiast aan toe: "Wij vinden het echt fantastisch dat de gemeente Alphen aan den Rijn en het Zomerspektakel geloven in onze kracht om ook in Alphen een fantastisch spektakel neer te zetten. Daar gaan we zeker voor. En dan ook nog eens in de buitenlucht. Dat maken we niet vaak mee. Wij zijn hier echt heel blij mee."

Jostiband

De Jostiband bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Door het maken van muziek ontdekten zij dat ze meer kunnen dan ze dachten. Lyan Verburg: "Bovendien laten we met de Jostiband ook anderen zien dat mensen met een beperking heel veel kunnen bereiken. Spelen in de Ziggo Dome voor je vijftigste jubileum was dan ook een droom die uitkwam. Daar zijn we echt heel erg trots op!"

In 2017 valt Zomerspektakel aan het Meer in het Pinksterweekend van 2 tot en met 5 juni. Daarnaast organiseert Zomerspektakel ook weer de Obstacle Run op zondag 4 juni.

Tip de redactie