Sinterklaas komt zaterdag 12 november aan op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De Grote Sinterklaasintocht wordt georganiseerd door 'Sint in Alphen' in opdracht van Stichting Verenigde Ondernemers Centrum Alphen (VOC).

Vanaf 10.30 uur begint organisatie Sint in Alphen met het programma op het Rijnplein. De pakjesboot zal, net als vorig jaar, Alphen binnenvaren via de hefbrug en Swaenswijkbrug.

Naar verwachting zal Sinterklaas rond 11.30 uur voet aan wal zetten, waar burgemeester Liesbeth Spies op de kade staat om de goedheiligman en zijn Pieten van harte welkom te heten.

Na de ontvangst zal de Sint te paard een rondrit maken door het Alphense centrum, vergezeld door ruim tachtig Pieten.

Activiteiten

Naast de activiteiten op en rondom het Rijnplein zijn er ook elders in het centrum activiteiten. Zo is er in samenwerking met Junis een 'Pietenplein' bij de Adventskerk, kan er mee geswingd worden met een Pieten Jamband op het plein bij de Hema en is er vanaf 9.30 uur een workshop 'Pret met Papier Pieten' bij boekhandel Haasbeek in de Julianastraat.

De voorbereidingen van de Sinterklaasintocht zijn ook dit jaar weer te volgen bij het Alphens Sinterklaasjournaal. Vanaf dinsdag 8 november is het journaal iedere schooldag te zien op Studio Alphen en via de website van het Alphens Sinterklaasjournaal.