Agenten pakken autodief op na achtervolging

Op de nacht van zondag op maandag is er een poging tot autodiefstal aan de Platolaan in Alphen aan den Rijn gedaan. De mogelijke dader, een 33-jarige man uit Litouwen, is aangehouden door de politie.

De eigenaresse van de auto betrapte de dader op heterdaad. Ze werd wakker van een geluid en zag de man haar auto instappen waarna zij direct 112 belde. Dit is overigens niet de eerste keer dat de auto van de vrouw is opengebroken. Al eerder in augustus werd de auto open gebroken en leeggeroofd.

De Litouwer reed weg met de auto, maar werd direct achtervolgd door de politie. Bij het opmerken van de politie, stapte de man uit en vluchtte weg. De politie zette de achtervolging in en wist de verdachte te overmeesteren.

De politie trof genoeg bewijsmateriaal aan. Zij namen onder andere gereedschap, handschoenen, een radio en twee navigatiesystemen in beslag. De verdachte is vermoedelijk met een damesfiets naar de plaats van bestemming gegaan. Deze is op de hoek van de Triviumlaan en de Platolaan terug gevonden en tevens in beslag genomen door de politie.

Tip de redactie