Het nieuwe woonservicecentrum 'Nieuw Rijnzate' in Alphen aan den Rijn moet in het tweede kwartaal van 2018 de deuren openen, zo meldt zorgorganisatie ActiVite. Het zorgcentrum wordt gerealiseerd op de huidige plek van Rijnzate in Alphen aan den Rijn.

Op de locatie nabij het Alphense centrum zal ActiVite een nieuwe locatie ontwikkelen voor ouderen met een lichamelijke zorgvraag. De bewoners van woonservicecentrum St. Joseph aan de Prins Hendrikstraat verhuizen naar de nieuwbouw, omdat het huidige pand niet meer voldoet aan de huidige normen voor verzorgings- en verpleeghuiszorg. 

Afhankelijk van de zorgindicatie van elke bewoner, bestaat de mogelijkheid te kiezen voor één van de andere locaties van ActiVite.

Woningen in pand St. Joseph

Ondanks dat het gebouw aan de Prins Hendrikstraat niet meer geschikt is als zorgcentrum, is het pand wel geschikt om te bewonen voor andere doelgroepen. WonenCentraal is druk bezig om plannen uit te werken voor de toekomst van het gebouw St. Joseph.

Het gebouw staat op een goede plek: vlak bij het station en in het centrum. Daarnaast is het gebouw voorzien van kamers die allemaal een eigen wc en badkamer en kleine kookgelegenheid hebben. De woningen zullen geschikt zijn voor onder andere studenten, jongeren, vergunninghouders en alleenstaanden, zoals mensen in scheiding.

De komende maanden gaat wonenCentraal dit plan verder uit werken.