Bezwaar shisha lounge in Raadhuisstraat afgewezen

De gemeente heeft het bezwaar tegen de komst van een shisha lounge in de Raadhuisstraat in Alphen aan den Rijn afgewezen. Volgens de gemeente zijn er geen gegronde redenen om de aangevraagde vergunning af te wijzen.

Ondernemers uit de Raadhuisstraat hadden bezwaar ingediend bij de gemeente toen bekend werd dat er plannen waren voor een shisha lounge. Als reden werd onder ander genoemd dat de woon- en leefomgeving in het geding zou komen.

De gemeente ziet vooralsnog geen bezwaar tegen de komst van Smoky Lounge in het oude pand van Marlous Mode. De bezwaren tegen te weinig parkeerplekken zou niet opgaan omdat dit niet in strijd is met het bestemmingsplan. Ook de geplande openingstijden van de horecagelegenheid zijn volgens de gemeente in overeenstemming met de APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

Daarnaast zouden er geen aanwijzingen zijn dat jongeren zich zullen ophouden in steeg naast het pand of dat er sprake zou zijn van nachtrumoer. "In Alphen aan den Rijn zijn al een aantal shisha lounges te vinden waar weinig tot geen klachten over bekend zijn bij de gemeente", aldus de gemeente. Mocht dit wel het geval blijken, dan zullen toezichthouders het gesprek aan gaan.

Tip de redactie