WonenCentraal levert woningen De Nachtegaal op

Vanaf dinsdag 18 oktober krijgen de nieuwe huurders van wonenCentraal de sleutel van hun gloednieuwe woning in De Nachtegaal. Op 16 november krijgen de laatste huurders hun sleutel.

De Nachtegaal is een gebouw met 76 woningen en maakt deel uit van de herstructurering van de wijk Lage Zijde. De bouw van dit gebouw duurde ruim een jaar.

Voor de herstructurering van de Lage Zijde worden de woningen in de Leeuwerik- en de Nachtegaalstraat gesloopt. De bewoners van deze woningen moeten gedwongen verhuizen.

De oorspronkelijke huurders konden al met voorrang terecht in het Thorbeckegebouw en nu ook in De Nachtegaal. Er zijn nog 22 herhuisvesters die gaan verhuizen naar De Nachtegaal. 

Sloop

De Nachtegaal is het eerste woongebouw aan de Koolmeesstraat dat wonenCentraal oplevert. WonenCentraal bouwt daarnaast nog De Leeuwerik, een woongebouw met 53 woningen. Zodra alle huurders uit de oude woningen zijn vertrokken, start de gemeente met de sloop van de woningen in de Nachtegaal- en Leeuwerikstraat.

Daarna legt de gemeente de nieuwe Thorbeckestraat aan en start wonenCentraal, samen met BAM Woningbouw, met de bouw van De Leeuwerik.

Beveiliging

Om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te waarborgen worden de lege woningen aan de Nachtegaal- en de Leeuwerikstraat beveiligd door camera's en loopt de huismeester extra rondes.

Tip de redactie