Initiatiefnemer trekt plan voor Polenhotel weer in

Bewoners van de Steekterweg in Alphen aan den Rijn hoeven zich geen zorgen meer te maken over de komst van een 'Polenhotel'. De initiatiefnemer heeft maandag zijn plan ingetrokken.

Bart Vossenberg, een Nieuwkoopse ondernemer en eigenaar van het pand op Steekterweg 29, ondervindt veel weerstand bij de buurtbewoners. "Als ik had geweten dat er zoveel weerstand zou zijn, was ik met buurtbewoners in gesprek gegaan. Ik vind het jammer dat er een beeld is ontstaan dat ik over de ruggen van migranten mijn geld wil verdienen. Zo zit ik niet in elkaar", zo meldt Vossenberg aan Omroep West.

De plannen zorgden voor grote onrust in de buurt. Een groep bewoners van de Steekterweg zette een actiecomité op om andere buurtbewoners op te roepen om bezwaar aan te tekenen. Zestig bewoners hadden bezwaar aangetekend en 150 mensen hebben hun handtekening onder een petitie gezet.

Vossenberg wilde het voormalige pand van Zorgcentrum Koninklijke Kentalis aan de Steekterweg ombouwen tot 'Polenhotel'. De ondernemer had het gemeentebestuur gevraagd toestemming hiervoor te geven.

Tip de redactie