Bewoners Bloemenbuurt verdeeld over horrorclowns

Horrorclowns zorgen ook in Alphen aan den Rijn voor onrust. De bewoners in de Bloemenbuurt hebben verschillende ideeën over het komende Halloweenfeest.

Eén deel wil een verbod op de horrorclowns,de overige buurtbewoners hebben hun clownspak al klaarliggen.

De discussie zorgt voor twee kampen in de buurt, waar de feestdag jaarlijks groots wordt gevierd. Richard Deijks vindt het niet nodig om de clowns te schrappen maar Suzanne Ket en Anja de Lange willen geen clowns zien tijdens de Halloweenoptocht, dit jaar gepland op 29 oktober. "Als je hoort wat de horrorclowns nu al aanrichten, is het misschien over twee weken nog erger", zo vertelde Anja tegen het AD.

Deijks laat zich niet leiden door de berichten over de clowns. Volgens hem kun je sowieso niet zien wie er onder een pak verstopt zit en wil hij juist laten zien dat met Halloween een gekke clown normaal is. Bovendien hoor je ook verhalen dat iemand verkleed als Zwarte Piet een inbraak heeft gepleegd. "Moeten we dan alles verbieden?"

Onenigheid

Ket vindt het jammer dat niet alle buurtbewoners eensgezind zijn. Ze is er van overtuigd dat er killerclowns in de omgeving van de Hoefbladstraat rondlopen en begrijpt niet dat de andere buurtbewoners er niks aan willen doen om de clowns te verhinderen.

Tip de redactie