Er zijn plannen om aan de Steekterweg in Alphen aan den Rijn een arbeidsmigrantenhotel te realiseren. Niet alle bewoners van de straat zien de plannen zitten en daarom is er nu een actiecomité opgericht als protest tegen het hotel.

Bart Vossenberg, een Nieuwkoopse ondernemer én eigenaar van het pand op Steekterweg 29, heeft een verzoek ingediend bij de Alphense gemeente om er vijftig buitenlanders te huisvesten. Dit voor een periode van maximaal tien jaar.

De plannen zorgen voor grote onrust in de buurt. "De gemeente laat niets van zich horen. Dit terwijl ze dinsdag al gaan besluiten, zonder de buurt te informeren of te horen", aldus het actiecomité. "De balans aan de Steekterweg verdwijnt volledig. Er zijn al tweehonderd arbeidsmigranten die wonen aan de Steekterweg. Quotemiljonair Vossenberg uit Nieuwkoop wil over de rug van de inwoners van de Steekterweg geld gaan verdienen aan een Polenhotel. Dit terwijl er een maatschappelijke vergunning op dit pand zit."

Het actiecomité heeft de website www.steekterweg.nl opgericht met alle informatie over de plannen, maar ook roept het comité mensen op om bezwaar te maken tegen het plan. "Om een vuist te kunnen maken is het van groot belang dat wij onze krachten bundelen."

De gemeente wil nog niet reageren op de zorg van de bewoners.