Camerasysteem vervangt zakpaal in Castellumstraat

Het camerasysteem in het centrum van Alphen aan den Rijn wordt uitgebreid. Begin dit jaar trad al een camerasysteem aan de Van Boetzelaerstraat in werking, maar ook de 'zakpalen' in de Castellumstraat worden van 17 oktober door het systeem vervangen.

Jaren geleden is er voor gekozen het centrumgebied autovrij te maken. Enerzijds om de verkeersveiligheid voor het winkelend publiek te verbeteren (combinatie smalle straten en expeditie verkeer), anderzijds om het comfort voor het winkelend publiek te verbeteren en het winkelgebied daarmee aantrekkelijker te maken. Om winkels wel te kunnen bevoorraden zijn venstertijden ingesteld waarbinnen expeditie verkeer de winkels kan bereiken.

Het centrumgebied van Alphen aan den Rijn mag buiten de venstertijden voor laden en lossen niet ingereden worden. Het is nooit toegestaan buiten de venstertijden zonder ontheffing het centrumgebied in te rijden.

Door het camerasysteem is de pakkans van overtreders aanzienlijk groter. Zij riskeren bij het betreden van het centrumgebied aan de Lage Zijde een boete van 90 euro en zelfs 140 euro voor het voetgangersgebied bij de Castellumstraat.

Tip de redactie