Oud-Alphenaar Ruud Tuithof nieuwe voorzitter van JCI

JCI (Junior Chamber International, voorheen Junior-Kamer) Nederland, de internationale netwerk- en ontwikkelingsvereniging voor professionals, benoemt Ruud Tuithof (32) tot voorzitter.

De oud-Alphenaar zal op 14 januari 2017 officieel in functie treden. Hij volgt op dat moment de huidige voorzitter Jeroen van der Ha op.

Als nieuwe voorzitter wil Tuithof ondernemerschap, professionele ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid in Nederland stimuleren. Dit doet hij met behulp van de ruim 2.400 leden van JCI in Nederland. Tuithof is gekozen tot voorzitter tijdens het jaarlijks congres van JCI Nederland in Den Haag.

Ruud Tuithof is sinds 2010 lid van JCI Nederland en sinds 2016 Vice President van de organisatie. Hij heeft uitgebreide ervaring in het trainen van professionals en heeft vanuit zijn verschillende functies een groot zakelijk netwerk opgebouwd, wat hij kan inzetten om de doelstellingen van JCI te ondersteunen.

Zo was Tuithof eerder bij JCI UN Affairs Commissioner voor Europa. Momenteel is hij commercieel verantwoordelijk bij Adversitement in Uden/Amsterdam, een bedrijf dat zich richt op big data analyse voor bedrijven.

'Future Proof'

"JCI is een prachtig, internationaal platform voor ondernemende professionals", zegt Ruud Tuithof, voorzitter van JCI Nederland vanaf 2017. "Ik kijk ernaar uit om samen met de leden in Nederland ondernemerschap, ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid te stimuleren met een focus op de toekomst. Ons thema voor 2017 is dan ook 'Future Proof'." 

"Met ruim 2400 leden in Nederland en 170.000 leden wereldwijd hebben wij toegang tot enorm veel kennis op verschillende vlakken: van juridisch tot sociale ontwikkeling, van lokaal ondernemerschap tot internationale betrekkingen. Onze leden zijn werkzaam in vrijwel alle branches en vakgebieden. Bovendien weten we ook internationaal veel bekende namen tot onze alumni te rekenen."

Bijdrage 

Als nieuwe voorzitter van JCI Nederland zet ik graag al die kennis en netwerken in om ondernemers en professionals in Nederland te ondersteunen Future Proof te zijn en te blijven. En om, met behulp van de kennis en ervaring van onze leden, ook onze bijdrage aan de maatschappij te leveren."

"We zijn er trots op dat we Ruud Tuithof mogen verwelkomen als nieuwe voorzitter van JCI Nederland", zegt Jeroen van der Ha, huidig en scheidend voorzitter van JCI Nederland. "Ruud is een zeer actief lid van JCI en we zijn ervan overtuigd dat hij zijn enthousiasme en ervaring in zal zetten om ondernemerschap en professionele ontwikkeling in Nederland verder uit te breiden."

Tip de redactie