In de nacht van zondag op maandag is een 54-jarige Alphenaar zijn auto kwijt geraakt. Dit gebeurde nadat hij tot twee maal toe was aangehouden voor rijden onder invloed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was.

Rond 21.00 uur zag een agent van politieteam Kaag en Braassem de auto slingerend rijden over de N207 ter hoogte van Rijnsaterwoude. Bij controle bleek dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Hij blies namelijk een zogenaamde 'FAIL-indicatie' op het blaasapparaat. Op het bureau blies de man bijna drie keer meer dan de toegestane hoeveelheid, namelijk 600 u/gl.

Tevens bleek dat het rijbewijs van de man al sinds 2013 ongeldig was verklaard in verband met het rijden onder invloed van alcohol. De man is na het uitreiken van zijn dagvaarding heengezonden.

Hardleers

Rond middernacht zagen agenten van de nachtdienst tot hun verbazing de man weer rijden op de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn. Na het geven van het stopteken, wat pas werd opgevolgd nadat de zwaailichten aangingen, werd de man gecontroleerd.

De man bleek nog steeds onder invloed van alcohol en blies op het bureau 580 u/gl. Naast het opmaken van het proces-verbaal is de auto van de man ook in beslaggenomen.

De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.