Vrijdagavond 28 oktober is het Alphense Centrum het decor van Halloween. Voor de tweede keer organiseert de Stichting VOC (Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen aan den Rijn) een echte Halloweenoptocht. 

Dit jaar is de organisatie een samenwerking aangegaan met Stichting Productiehuis Alphen, inmiddels bekend van onder andere de jaarlijkse kerstvoorstelling in het Parktheater. De stichting zorgt voor Halloweenfiguranten, die een mooi verhaal vertellen als ze de groepen hun tijdens de wandeling ontmoeten. Nancy Ubert van de Stichting PA is erg enthousiast. "Onze acteurs maken er een echt Halloween sprookje voor de deelnemers van."

Voorzitter van de Alphense centrumwinkeliers Eelco Eskens is erg blij met deze nieuwe samenwerking. "Op deze wijze versterken we elkaar in Alphen aan den Rijn, Stichting PA weet de juiste Halloweensfeer zeker over te brengen."

Spoken tellen

Vorig jaar namen ruim 300 kinderen en ouders deel aan de wandelingen door het Alphense Centrum. Dit jaar kan de organisatie 450 kinderen aan. Er zijn drie groepen, die om 19.00, 19.20 en 19.40 uur starten op het Rijnplein.

Onderweg verzamelen de deelnemers spookstempels, luisteren naar de griezelige verhalen van Halloweenfiguren en worden zoveel mogelijk spoken geteld, die overal verstopt zijn in de etalages. Na de tocht ontvangen de deelnemers op het Rijnplein een Halloweentas met allerlei cadeautjes. Onder de deelnemers met het juist aantal geraden spoken worden prijzen van onder andere Bakkerij van Vliet verloot.