Het Alphens Boksgala werd dit jaar voor het vijfde jaar in Alphen aan den Rijn georganiseerd. Veel grote spelers, waaronder het Windmill-team, waren aanwezig. De editie van dit jaar had door de komst een aantal buitenlandse boksers ook een internationaal tintje.

Naast de krachtmeting voor de 'groten' tijdens het boksgala, werden er aan het begin van de avond vier partijtjes voor de jonge boksers gehouden.

Bij de groten ontbrak de naam van zwaargewicht Roy Korving. Teamcoördinator Peter van der Pas had stad en land afgebeld om een tegenstander te vinden voor de Waddinxvener, die vorige week tot beste bokser van het toernooi in het Duitse Chemnitz werd uitgeroepen. Uiteindelijk was een Berlijner bereid om over te komen maar door zijn te hoge reiskostenvergoeding moest hij helaas worden afgezegd.

Teus de Kruyf, Martijn Rijnbeek en Peter van der Pas hebben het voor elkaar gekregen om alle partijen te matchen die voor het publiek spannend en interessant waren. "Dat was aan de bezetting van de zaal te merken. Niemand vertrok eerder", laat de organisatie weten.

Het klapstuk van de avond was de laatste partij tussen Dave Zwanenburg van Boxing Club Alphen en Siraj Alzubaydi van boksschool Teus de Kruyf. Deze enerverende knokpartij bracht het publiek juichend op de banken. Alzubaydi wist de partij uiteindelijk met een klein verschil te winnen.