Maandag 3 oktober is het startsein gegeven voor het project Castella in Alphen aan den Rijn. Het betreft de transformatie van het oude kantoorgebouw Rijnstaete naar 126 huurappartementen. 

Het project werd symbolisch gestart door wethouder Gerard van As, die de nieuwe naam van het gebouw onthulde.

Het gebouw krijgt een complete metamorfose, die zo'n negen maanden gaat duren. Het dak krijgt nieuwe hoogwaardige isolatie en dakbedekking. De gevels worden geheel voorzien van nieuwe isolatie en gevelafwerking.

Grote raampartijen, die zorgen voor een mooie ruimtelijke beleving in de appartementen, worden afgewisseld met metselwerk en zinken beplating. Tevens worden balkons aan de gevel geplaatst, zodat elk appartement over een eigen balkon beschikt.

Parkeerplaatsen

De bestaande semi-overdekte parkeerkelder wordt gehandhaafd en biedt ruim voldoende parkeerplaatsen voor alle appartementen. De parkeerplaatsen worden deels aan het zicht ontnomen door de plaatsing van diverse pergola constructies.

Plaatselijk zullen bomen door de pergola's steken, waardoor het project een groen karakter krijgt. In de bestaande parkeerkelder worden tevens twee bergingsclusters gerealiseerd met een individuele berging voor elk appartement.

Opdracht

De 126 huurappartementen beschikken over een woonkamer met keuken en een ruime slaapkamer. Vanuit de woonkamer is er toegang tot het balkon. De moderne badkamer is te bereiken vanuit de slaapkamer. Verder heeft elk appartement een apart toilet en inpandige berging met eigen CV- en MV installatie.

Castella wordt in opdracht van Amvest uitgevoerd door Kondor Wessels Amsterdam. Zij worden hierin bijgestaan door projectontwikkelaars FRED Real Estate Developers en AKM Projectontwikkeling. Het ontwerp is gemaakt door Ingenieursburo AKM uit Barendrecht.