​Het 92 meter lange superjacht Aquarius voer maandagochtend door Alphen aan den Rijn. Onderweg trok het jacht de nodige aandacht tijdens het passeren van de Alphense bruggen.

Het schip kwam zondagmiddag al aan in Alphen aan den Rijn en bleef 's nachts liggen bij de Heimanswetering. Maandagochtend ging het transport verder door Alphen.

Het jacht is gekocht door de Amerikaanse miljardair Steve Wynn, zo meldt zakenblad Quote. De Amerikaan zou zo'n 215 miljoen dollar hebben neergeteld voor het jacht, dat werd gebouwd op de Feadship-werf, Koninklijke De Vries Scheepsbouw, in Aalsmeer.  Wynn is de eigenaar van een aantal grote casino's en hotels in ondermeer Las Vegas en het Chinese Macau.  

De Aquarius is 92 meter lang en biedt plek aan twaalf gasten in de zes luxe gastenverblijven. Ook is er ruimte voor 31 bemanningsleden en is het schip voorzien van aparte badkamers voor hem en haar, een massageruimte en een media ruimte.

Symphony 

De Aquarius is met haar 92 meter het op één na grootste schip dat Alphen is gepasseerd. Jacht Symphony was met 101 meter het grootste jacht dat ooit door Alphen aan den Rijn voer.