Halfords verhuist van de Aarhof naar de Ridderhof

Halfords vertrekt uit winkelcentrum Aarhof in het centrum van Alphen aan den Rijn. De fietsenverkoper verruilt het centrum voor winkelcentrum De Ridderhof.

Holland West woning- en bedrijfsmakelaars heeft het voormalige winkelpand van Schoenenreus aan de Ridderhof 34 verhuurd aan Halfords. Sinds Schoenenreus in april 2015 failliet ging, bleef het pand leeg.

"De planning is om begin november de nieuwe winkel te openen", zo vertelt eigenaar Werner Priem. De oorspronkelijke planning was om pas in januari de overstap te maken, maar wegens logistieke redenen is besloten om de verhuizing te versnellen.

"Door de sloop van het Aargebouw zijn we nu slecht bereikbaar voor onze leveranciers. Daarom hebben we de keuze gemaakt om zo snel mogelijk over te gaan en de deuren van de nieuwe vestiging te openen."

Springlevend

Werner ondervindt nog steeds de gevolgen van het faillissement van Halfords, inmiddels zo'n twee jaar geleden. "Mensen lijken nog steeds verbaasd als blijkt dat de Halfords nog open is in Alphen. Dat is zonde, want we zijn springlevend. De negatieve berichtgeving over het faillissement lijkt nu over te zijn en we hopen dan ook dat we met de verhuizing een positieve toekomst tegemoet gaan."

Op de vraag of Werner niet bang is om minder bezoekers te trekken met een locatie buiten het centrum, volgt een kort maar duidelijk antwoord. "De huurprijs in de Aarhof is gewoon te hoog. Ondanks dat de verhuurder welwillend was om te onderhandelen, kwamen we er niet uit. Ik verwacht dan wel wat minder bezoekers, maar dat weegt op tegen de lagere huurprijs in De Ridderhof."

Als de winkel in De Ridderhof is geopend, wordt het pand in de Aarhof naar alle waarschijnlijk in gebruik genomen als outlet. Aan het eind van het jaar zullen de deuren in de Aarhof definitief gesloten blijven.

Tip de redactie