Grote opkomst infoavond Alphen d'HuZes

Donderdagavond 29 september presenteerde het bestuur van Stichting Alphen d'HuZes, in een bomvol atrium bij Sakura Finetek Europe in Alphen aan den Rijn, haar plannen voor deelname aan Alpe d'’HuZes in 2017. 

Nieuwe voorzitter van de stichting Maarten van Zutphen was tevreden met de opkomst van ruim zeventig belangstellenden voor de informatieavond. Wilco Alblas, director Sakura Services & Customer Experience, opende de avond met een inspirerende presentatie

Maarten van Zutphen, zelf genezen van darmkanker, gaf aan dat de stichting deelname in teamverband makkelijker mogelijk maakt. Als team betalen de deelnemers alle kosten sowieso uit eigen zak, maar door collectief vervoer van fietsen, bagage, verblijf en de reis naar Alpe d'Huez ben je met een grote groep voordeliger uit.

Daarnaast is het verhogen van de motivatie en werken aan de conditie in teamverband makkelijker.

Verschillende teams

Op de informatieavond schreven zich direct al 26 deelnemers in voor de vorming van verschillende teams binnen Alphen d'HuZes. Gezien de opkomst denkt de stichting komend jaar met een nog grotere groep dan voorgaande jaren in Frankrijk aanwezig te kunnen zijn. "Ik heb ontzettend veel nieuwe deelnemers gezien, die voor directe familieleden of vrienden die aan deze ziekte overleden zijn of lijden iets willen doen", aldus Maarten van Zutphen.

Stichting Alphen d'HuZes gaat voor de derde keer een groot team inschrijven om deel te nemen aan de landelijke Alpe d'HuZes op 1 juni 2017. Inmiddels heeft team totaal al meer dan 310.000 euro voor het KWF bijeengebracht door de beroemde berg Alpe d'Huez fietsend, hardlopend of wandelend te beklimmen.

Tip de redactie