Het 92 meter lange mega jacht Aquarius vaart maandag 3 oktober door Alphen aan den Rijn op haar weg naar Rotterdam. Het schip vertrekt zondag al vanuit Aalsmeer en meert 's avonds aan in de Heimanswetering.

Het jacht is gekocht door de Amerikaanse casinomiljardair Steve Wynn, zo meldt zakenblad Quote. De Amerikaan zou zo'n 215 miljoen dollar hebben neergeteld voor het jacht, dat werd gebouwd op de Feadship-werf, Koninklijke De Vries Scheepsbouw, in Aalsmeer.

De Aquarius is 92 meter lang en biedt plek aan twaalf gasten in de zes luxe gastenverblijven. Ook is er ruimte voor 31 bemanningsleden en is het schip voorzien van aparte badkamers voor hem en haar, een massageruimte en een media ruimte.

Alphenaren hebben 's ochtends kans om onderweg naar werk het schip voorbij te zien varen. De planning is dat het schip maandag om 04.00 uur vertrekt vanaf de Heimanswetering en rond 05.00 uur 's Molenaarsbrug passeert. Daarna volgen de Albert Schweitzerbrug, Julianabrug, Alphensebrug en Swaenswijkbrug. Om 07.30 uur moet het Alphense schip de hefbrug passeren.

De Aquarius is met haar 92 meter straks het op één na grootste schip dat Alphen is gepasseerd. Jacht Symphony was met 101 meter het grootste jacht dat ooit door Alphen aan den Rijn voer.