Gratis wifi-netwerk in centrum van Alphen aan den Rijn

Het centrum van Alphen aan den Rijn wordt voorzien van een gratis wifi-netwerk. Alphenaren kunnen binnen het centrumgebied gratis gebruik maken van de internetvoorziening.

Het wifi-netwerk zal worden aangelegd binnen de buitengrenzen van de Paradijslaan, Castellumstraat, Aarhof, Raadhuisstraat, het Rijnplein en het Thorbeckeplein. Iedereen kan gratis internettoegang krijgen met een mobiele telefoon of laptop. Zonder te hoeven inloggen komt de gebruiker terecht op een landingspagina met informatie over evenementen, culinaire, culturele en winkelactiviteiten.

De CVCA (Commercieel Vastgoed Centrum Alphen) gaan in samenwerking met SERA Business Design en Alphens.nl het gratis netwerk aanleggen in het centrum van Alphen aan den Rijn. Afgelopen week werden de handtekeningen onder het contract gezet door Johan Westmaas (CVCA) en Joost Schravendeel (SERA Business Design/Alphens.nl).

Johan Westmaas en voorzitter Gerard Gesman van CVCA zijn erg blij met de samenwerking. "SERA heeft al jaren kennis en ervaring op dit gebied, zowel technisch als inhoudelijk. Samen met alle vastgoedeigenaren gaan we het centrum klaar maken voor de toekomst, daar hoort ook gratis wifi bij."

"Een aantrekkelijk centrum nodigt uit om te verblijven en is een plek waar fysiek winkelen samengaat met online beleving", vult Joost Schravendeel van Alphens.nl aan. "Alphen aan den Rijn is klaar voor 'the internet of things' en 'Smart City'. Steeds meer apparaten krijgen een koppeling met internet. Hier gaan wij op in spelen."

Tip de redactie