Sandra Bruinsma wordt de nieuwe directeur van theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Bruinsma volgt interim-directeur Leo Pot op, die werd aangesteld na het vertrek van Tineke Maas.

Sandra Bruinsma lijkt geen verkeerde keuze voor het Alphense theater. De afgelopen jaren is Bruinsma onder meer actief geweest als directeur van de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen en zakelijk directeur bij het Residentie Orkest in Den Haag.

Wethouder Michel du Chatinier over de benoeming: "Ik heb alle vertrouwen dat mevrouw Bruinsma van Theater Castellum een warm huis van de stad zal maken. Zij heeft een heldere visie op de toekomst van het theater en met haar ervaring zal zij er ongetwijfeld in slagen Castellum tot een bruisend middelpunt van de gemeente te maken."

Ook Berend Dinkla, voorzitter van de raad van commissarissen van Castellum, is blij met de benoeming. "We hebben Sandra Bruinsma voorgedragen omdat ze veel ervaring in de cultuur en een ruime bedrijfseconomische kennis heeft. Daarnaast achten we haar in staat om snel een relevant netwerk in Alphen op te bouwen."

Ervaring

Tot 2015 heeft Sandra Bruinsma een uitgebreid renovatie/nieuwbouwproject begeleid van theater De Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Ze heeft daar een privatisering doorgevoerd en als directeur/bestuurder het theater uitgebouwd tot een succesvolle culturele onderneming.

Voor het Residentie Orkest heeft ze een toekomstplan gemaakt dat was gericht op educatie, maatschappelijke projecten en talentontwikkeling. Dit sluit direct aan bij de doelstellingen van Castellum en bij de nieuwe subsidiesystematiek die de gemeente heeft ingevoerd.

Bruinsma wordt per 1 november 2016 benoemd tot directeur van theater Castellum.