Nieuwbouw schoolgebouwen Tolstraat starten in mei

Volgend jaar mei starten de gemeente en SCOPE scholengroep met de renovatie en nieuwbouw van de schoolgebouwen op de Tolstraat in Alphen aan den Rijn. Het Groene Hart Lyceum wordt gerenoveerd, voor de Topmavo wordt nieuwbouw gerealiseerd.

Het gebouw van het Lyceum wordt gerenoveerd en zo'n tien meter uitgebreid. Daarnaast worden de gymzalen gesloopt en komt er één nieuwe, dubbellaagse sporthal naast het Lyceum. Tenslotte wordt er op het terrein een nieuw onderwijsgebouw gebouwd voor de Topmavo.

Tussen de gebouwen komt een nieuw, gemeenschappelijk plein. Langs twee randen van de locatie komen parkeervoorzieningen voor auto's en fietsen, zodat de groene omgeving gehandhaafd blijft.

Start

De start van de nieuwbouw van de Topmavo staat gepland in het voorjaar van 2017. Zodra het gebouw gerealiseerd is, zullen de leerlingen van de huidige Topmavo verhuizen naar de nieuwbouw. De leerlingen van het Lyceum verhuizen vervolgens naar de huidige locatie van de Topmavo tot hun gebouw is gerenoveerd.

De oplevering van het laatste gebouw zal volgens de planning drie jaar later plaatsvinden.

Leerpark

Eerder was sprake van nieuwbouw voor de locatie Leerpark van de Groene Hart scholen op de locatie van de Rijnstreekhal. Geert Jan Scholte laat weten dat de verhuizing van het Leerpark naar de Dillenburg van de baan is. "De kavel is te klein, te complex en het werd te duur", zo verklaart Scholte.

Momenteel wordt onderzocht of nieuwbouw op de huidige locatie van het Leerpark aan de Prinses Beatrixlaan een optie is.

Tip de redactie