Door de gemeenteraad is een groenbestemming gegeven aan een perceel dat door het verleggen van de Goudse Schouw beschikbaar kwam. Het college wil dit perceel nu nadere invulling geven door in de Groene Vinger een bijenlandschap te realiseren.

In 2012 is het bestemmingsplan voor de verkeerskundige aanpassing van de Goudse Schouw/N11 vastgesteld en inmiddels zijn alle aanpassingen uitgevoerd. Destijds is door de gemeenteraad een groenbestemming gegeven aan een perceel dat door het verleggen van de Goudse Schouw beschikbaar kwam.

Recent zijn ideeën ontwikkeld om dit perceel een nadere invulling te geven.

Door het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is het voorstel aangedragen om het gebied in te richten als een natuurlijk gebied waar wilde bijen een goed leefgebied vinden. Wethouder Kees van Velzen: "Zo maken we een bijensnelweg op een wijze waarop de Schans II er profijt van heeft en ook IVN en wijzelf."

Exploitatie 

Vanuit de zijde van het bedrijventerrein is geopperd om het terrein toe te voegen aan De Schans II om zodoende tot een verbetering van de stadsentree vanaf de N11, richting de Goudse Schouw, te komen. "De Goudse Schouw is onze entree, dus er moet hier iets iconisch en speciaals komen", aldus wethouder Gerard van As.

Het toevoegen van het perceel heeft ook een positief effect op het financieel resultaat van de exploitatie van het bedrijventerrein. Uiteindelijk is gekozen voor beide positieve ontwikkelingen.