Woensdag 21 september is het vernieuwde Bospark officieel geopend. De opening werd verricht door wethouder Tseard Hoekstra en Destiny van de Pouw Kraan, leerling van het Groene Hart Leerpark.

Na een grondig renovatie is het Bospark omgetoverd tot een echt stadspark. Het ontwerp is tot stand gekomen met inbreng van omwonenden, scholieren en betrokken inwoners van Alphen aan den Rijn.

De renovatie startte in 2015 met het kappen van bomen en is onlangs afgerond met het plaatsen van een kunst-speelobject. Door het verwijderen van een aantal bomen is de kwaliteit voor de overige bomen verbeterd en er is ook meer licht en ruimte gecreëerd.

Parkinrichting

Sierheesters, vaste planten en bloembollen zorgen voor variatie in het park. En is er rekening gehouden met kleine zoogdieren, vogels en insecten. Er is een chill-eiland aangelegd met twee mooie loungebanken, die zijn ontworpen en bedacht door leerlingen van het Leerpark. Bruggetjes, paden en meubilair zijn opgeknapt of vervangen. Een fontein en een trappartij geven de centrale vijver meer allure. Ook de kinderboerderij is geheel in een nieuw jasje gestoken.

Engelse landschapstijl

Het Bospark ligt tegen het centrum aan en is een van de oudste parken van Alphen aan den Rijn. Bij het ontwerpen en aanleggen van het park was het belangrijk dat het park de oorspronkelijke Engelse landschapstijl zou uitstralen en voor de komende vijftig tot zestig jaar voor alle gebruikers weer een aantrekkelijk plek moet zijn.