Vanaf begin oktober start de daadwerkelijke sloop van het Aargebouw in Alphen aan den Rijn. In juni werd al gestart met de asbestsanering van het gebouw.

De planning is dat de volledige sloop begin december klaar is.

Gedurende de sloop van het Aargebouw blijft het parkeerdek van de Aarhof bereikbaar vanaf het Aarplein. De route wordt wel anders: de huidige route vanaf het dek zal ook de ingaande route worden. Hiervoor worden enkele aanpassingen gemaakt.

Triangel

De werkzaamheden aan de Triangel starten na de Jaarmarkt op 21 september. Na het plaatsen van de hekken rondom de bouwplaats zal VORM eerst de nog resterende fundering verwijderen.

De bouw start met de stadswoningen aan de noordzijde van de Triangel en aan de Hooftstraat. Daarna wordt gestart met het appartementencomplex aan het Thorbeckeplein. De verwachte bouwduur is ongeveer 14 maanden.

Omleidingsroute

Gedurende de werkzaamheden aan de Triangel en de sloop van het Aargebouw is er een tijdelijke omleidingsroute ingesteld voor het expeditieverkeer voor de Van Mandersloostraat. De winkeliers krijgen een routekaartje met omleiding die zij aan hun leveranciers kunnen geven of sturen.

Al het expeditieverkeer moet vanuit de Van Boetzelaerstraat de Van Mandersloostraat inrijden en via het Thorbeckeplein het stadshart verlaten. Voor het waarborgen van de veiligheid is een verkeersregelaar aanwezig ter hoogte van het Thorbeckeplein.