Als een van de weinige buitenbaden in de regio is het buitenbad van zwembad De Hoorn deze week gewoon open. Dat is ook RTL4 niet ontgaan. Woensdagmiddag was dan ook een filmploeg in het zwembad om opnamen te maken voor het journaal.

"Het was bloedheet vanmiddag, dus de schmink liep zo van je gezicht af", vertelt directeur Remco Pielstroom, die maar wat blij is dat het toch is gelukt om twee weken langer open te zijn. Het zomerseizoen was officieel afgelopen op 3 september. Dat was dan ook de aangekondigde sluiting van het buitenbad. Door het fraaie zomerweer heeft het management van De Hoorn er alles aan gedaan om toch nog twee weken open te zijn.

Vandaag was het bijzonder druk in De Hoorn. "We draaiden met twee kassa’s op volle toeren", aldus Pielstroom. "Er zijn in totaal tweeduizend bezoekers geweest."

Donderdag en vrijdag is het buitenbad open van 7.00 tot 9.00 uur en van 12.00 tot 17.00 uur. Zaterdag is het buitenbad gesloten en zondag is het afsluitende evenement de Hondenplons van 11.00 tot 13.00 uur.