De Gondelvaart is dit jaar terug van een jaar weggeweest. Dinsdag 20 september is de Oude Rijn in Alphen aan den Rijn weer het decor van verlichte en versierde boten. De Gondelvaart wordt geopend met een flyboard show.

De deelnemende en versierde boten varen mee met de optocht die rond 20.00 uur van start gaat vanaf de Gnephoek. Daarna vaart de optocht, waar geen feestpontons meevia de r zijn toegestaan, richting Gouwsluis. De verwachting is dat rond 21.00 uur de Alphensebrug wordt gepasseerd en om 21.30 uur wordt er gekeerd bij Gouwsluis. Daarna varen de boten dezelfde route terug naar de Oudshoornseweg.

Alphenaren die langs de Oude Rijn wonen zijn door de organisatie opgeroepen om hun tuin en woning zo feestelijk mogelijk te versieren. Een jury zal de mooist versierde en meest feestelijke tuin uitkiezen. Ook de versierde boten maken kans op een prijs.

Julianabrug

Het jaarlijkse evenement werd vorig jaar afgelast vanwege het ongeval met de Koningin Julianabrug. Door het ongeval was de Oude Rijn gestremd en mocht er niet gevaren worden tussen de Alphensebrug en het Varossieaupalet. Hierdoor konden de deelnemende boten niet de gebruikelijke ronde door het Alphense centrum varen.