De derde editie van Dancing with the Alphense Stars gaf wat beloofd was. Spektakel, spanning, beleving, emotie en verrassingen op en naast het danspodium van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn.
 

Het was de organisatoren Mieke en Ronald de Vos van het Alphense De Vos Danscentrum wederom gelukt om acht prominente Alphenaren te koppelen aan acht (semi)professionele dansers. Vier weken van intensieve training waren voldoende om acht totaal verschillende dansacts in te studeren.

Zaterdag 10 september vond de finale voor het grote publiek plaats. Alphens tekstschrijver en muziekdier Rob Buisman beet het spits af en danste met zijn gelegenheidsdanspartner Geraldine Voost een mooie Engelse wals.

'Racing Diva' Gaby Uljee liet zich op de dansvloer ontdoen van haar race-overall en danste als echte latina een cha cha cha met haar danspartner Xander van Kempen.

Deelnemers

De Alphense wethouder van financiën en sport Michel du Chatinier legde al zijn passie en precisie in een met de nodige flair gedanste tango met zijn danspartner Marjolein Rijkaart.

Shiatsu onderneemster en rotaryvoorzitster Paula Kobayashi bracht met haar danspartner Maarten Kat het publiek en de jury in verroering met haar temperamentvolle uitvoering van de paso doble.

Kraamverzorgster en prominent Vakantiespelvrijwilligster Bianca Bos en haar danspartner Maurice Noordermeer gooiden hoge ogen bij de juryleden met hun uitvoering van een heel vloeiende en technisch goed uitgevoerde slowfoxtrot.

De eigenaar van restaurant Proto, Nikos Baloumis, veroverde de harten van publiek, jury en zijn gelegenheidsdanspartner Manouk Konings tijdens zijn uitvoering van een romantische rumba.

Twee winnaars

De grote verassing was dat twee paren naar het oordeel van de jury gelijk moesten eindigen voor de titel. AAV-trainer en ING-accountmanager Ron van der Veer en zijn partner Priscilla van Kempen lieten het publiek ontploffen en de jury versteld staan van hun uitvoering van de jive. "Jive zoals jive moet zijn", naar oordeel van jurylid Remco Bastiaansen.

Ron moest de titel echter delen met Lonneke Groep van Alphens.nl, die geheel uit haar comfort zone trad met danspartner Wouter Kranenburg tijdens een wervelende quickstep. Het publiek ging uit haar dak bij de afsluiting met een lift. "De slagroom op de taart", volgens jurylid Hannie van der Geest, topsportcoördinator van de Nederlandse Danssport Bond.

Demo rolstoeldansen

Wereldkampioenen rolstoeldansen Alex en Jacqueline Glijn gaven het programma van Dancing with the Alphense Stars extra glans met hun dans die mensen in het publiek, maar ook achter de coulissen tot tranen roerden. Een dansshow van wereldformaat die de betekenis van Dancing with the Alphense Stars als benefietevenement voor het Prinses Beatrix Spierfonds niet duidelijker kon maken.

Afgezien van een aantal technische onderbrekingen kijken organisatoren Mieke en Ronald de Vos terug op weer een geslaagd dansevenement in Alphen aan den Rijn, dat voor hen een opmaat vormt naar de start van het nieuwe dansseizoen.