JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is inmiddels drie jaar bezig met jongeren in Boskoop en de wijk Ridderveld in Alphen aan den Rijn. In deze periode is het aantal kinderen met overgewicht gestabiliseerd. In de wijk Ridderveld is het aantal kinderen met overgewicht licht gedaald.

JOGG wil dat kinderen, jongeren en hun ouders het heel gewoon vinden om gezond te eten en voldoende te bewegen. En iedereen kan hieraan bijdragen: winkeliers, bedrijven, scholen, sportverenigingen, de gemeente.

Gezonde leefstijl

Van kleins af aan leren kinderen wat leuk en wat normaal is. Dat geldt ook voor alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Wat geef je je kind mee als tussendoortje op school: een koek of een appel? Ga je met je kind televisie kijken of buiten een balletje trappen?

Zet je als supermarkt snoep bij de kassa of kersen en aardbeien? Als kinderen opgroeien in een gezonde omgeving, gezond eten en voldoende bewegen, dan is de kans groot dat zij gezond blijven leven.

JOGG Alphen aan den Rijn stimuleert samen met partners het aanleren van gezond gedrag. Samen met de jongeren en partners wordt gekeken hoe gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt kan worden. Resultaten

Resultaten

Op 1 september 2016 is de gemeenteraad bijgepraat over de resultaten van de afgelopen drie jaar. Zo zijn er bijvoorbeeld zes watertappunten in de wijk gerealiseerd en er zijn negenduizend waterflesjes uitgedeeld.

Ook Druppie, de mascotte voor water, was te gast bij de raad. Druppie heeft het belang van water drinken benadrukt en laten zien dat je op een laagdrempelige manier aandacht voor een gezonde leefstijl kan vragen.

Deze resultaten zijn terug te lezen in de factsheet.