De start van de eerste landelijke padelcompetitie wordt zaterdag officieel geopend bij Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot. Namens de KNLTB en de Nederlandse Padelbond zal KNLTB-directeur Erik Poel de openingshandeling verrichten.

Voor de opening komt de Spaanse topspeler Uri Botello Cohen naar Nederland. Samen met enkele TEAN International tennistoppers zal de mondiale nummer 29 het publiek op een demonstratie trakteren.

Padel is in Nederland een zeer snel groeiende racketsport en wordt sinds afgelopen mei ook in Alphen aan den Rijn beoefend. De sport, die in Spanje qua populariteit tennis ruimschoots overstijgt, kan als een ideale mix tussen tennis en squash worden omschreven.

Manager Dave Kok voorziet een grote toekomst voor deze sport: "De sport is erg toegankelijk voor iedereen, voor jong en zeker ook voor oud. Zonder enige ervaring speel je al snel leuke ralley's. Ik ben een echte tennisfan, maar durf te voorspellen dat het aantal padelspelers over 10 jaar het aantal tennisspelers minimaal zal evenaren."

Competitie

Padel Alphen is met zes equipes prominent vertegenwoordigd in de landelijke competitie en zal met twee topteams in de hoogste divisie uitkomen. Tim Geers, captain van het eerste team kijkt uit naar de wedstrijden van zijn team.

"Ik vind het fantastisch dat we nu competitie kunnen spelen. Ons team heeft al behoorlijk wat wedstrijdervaring en het is gaaf om ons in competitieverband te meten met de nationale top."

Padel Alphen I is een team met topspelers van tennisvereniging TEAN en zij spelen komende zondag vanaf 15:00 uur op de padelbaan van Nieuwe Sloot hun vier dubbelwedstrijden tegen Huizen. Geers: "Natuurlijk hopen we bij de beslissende dubbels op veel publiek dat na de prijsuitreiking van TEAN International ons nog even komt aanmoedigen."

Komende zaterdag is iedereen welkom bij de opening van de landelijke competitie. Aansluitend speelt het tweede zaterdag team haar thuiswedstrijd tegen Amsterdam. Zaterdag speelt Padel Alphen III om 11.00 uur tegen Rijswijk en om 15.00 uur speelt het vlaggenschip van Padel Alphen.