PopVilla Alphen is een samenwerking tussen Parkvilla en Popplatform Alphen, om de popmuziek steviger te promoten en stimuleren binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.

Ieder seizoen heeft Popvilla een nieuwe uitdaging.

In het tweede seizoen van PopVilla Alphen gaat de organisatie naar de jaren '60, begin jaren '70. De tijd van The Doors, The Beatles, Woodstock en de hippies. De uitdaging voor Alphense muzikanten wordt dus 'Flower Power'.

Voorrondes

Er zijn vijf voorrondes op de vrijdagavonden van 14 oktober, 11 november, 13 januari, 10 februari en 17 maart in de foyer van Parkvilla. De finale van PopVilla Alphen Flower Power is op zaterdag 8 april 2017.

Iedere voorronde spelen er drie bands. Na de optredens van de bands is er een jamsessie, waarbij zowel de muzikanten als bezoekers kunnen mee jammen. Een jury bepaalt de winnaar van iedere voorronde. Deze krijgt een optreden in Hendrick's Pub met een vergoeding van 250 euro van kroegeigenaar en muzikant Mike Schuurman.

Winnaars

De vijf winnaars van de voorrondes spelen op de finale op 8 april 2017 in het Parkvilla Theater. De finalist van deze avond krijgt een optreden op bierfestival Hendrick's Fest en een geldprijs van vijfhonderd euro.

De jury wordt ditmaal gevormd door Popplatform Alphen, een Alphense muzikant en een vast jurylid voor alle avonden. Het vaste jurylid is Lenne Huisman van Serious Music Alphen.