Kenny B, ondermeer bekend van de hit 'Parijs', treedt volgend jaar op tijdens het Alphens Bevrijdingsfestival in Alphen aan den Rijn. De volgende editie wordt waarschijnlijk weer op het Rijnplein gehouden en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Na het succesvolle festival op afgelopen 5 mei, gaat het PopPlatform Alphen volgend jaar weer een bevrijdingsfestival organiseren. Kenny B is inmiddels als hoofdact gecontracteerd. Daarnaast treedt ook Van Beukenstein op en een gelegenheidsband van Alphense artiesten, die bekende soul- en danceklassiekers zal spelen. De avond wordt afgesloten met een dance-party, georganiseerd door de Alphense Studentenvereniging. 

Kenny B

Kenny B is ondermeer bekend van zijn hit 'Parijs'. Op de tekst 'praat Nederlands met me', zijn daarna vele versies verschenen, zoals 'praat Rotterdams/Amsterdams/Drents met me'. Kenneth Bron, zoals zijn echte naam luidt, schrijft en maakt ook muziek samen met bekende artiesten als Ali B en Guus Meeuwis. Buiten zijn muzikale carriëre heeft Kenneth ook naam gemaakt als vredesonderhandelaar in de burgerstrijd in Suriname.

Van Beukenstein

De frontman van Van Beukenstein, Cees Bergman, is bekend van bands als Catapult en Rubberen Robbie. Hij was mede-auteur van hits waarmee André Hazes doorbrak. Met Van Beukenstein brengt hij de grote rock classics van Deep Purple, van Halen, Led Zeppelin en vele anderen. De jarenlange ervaring van de muzikanten draagt zorg voor een kwaliteit, die het origineel regelmatig overtreft. 

De Alphense soul- en danceband, wordt gevormd uit bekende Alphense muzikanten die in uitgebreide samenstelling, met ondermeer een blazerssectie, een bijzonder optreden zullen geven.