De politie Alphen aan den Rijn heeft woensdagochtend een dronken bestuurder aangehouden op de N11. Bij controle bleek ook dat de man al voor de vijfde keer zonder rijbewijs reed.
 

Agenten zagen woensdagochtend een bestelbus slingerend over de rijbanen van de N11 rijden. Ook werd een gemiddelde snelheid van hondervijftig kilometen per uur gemeten, waar honderd kilometer per uur is toegestaan.

De bestuurder negeerde het volgteken van de politie maar werd uiteindelijk toch aan de kant gezet. Bij de staande houding zei de man dat zijn rijbewijs nog thuis lag. Inmiddels had de agent de bestuurder nagetrokken en gezien dat hij al vier keer eerder zonder rijbewijs had gereden. Bij het afnemen van een blaastest bleek de man 565 ug/l te blazen.

De man heeft een boete gekregen voor te hard rijden, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs en moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. Ook krijgt de man dan te horen wat er met zijn bestelbus, dat vanwege de vele recidive in beslag is genomen, gaat gebeuren.