Gemeenteraad besluit 22 september over cameratoezicht

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn besluit op 22 september of permanent en flexibel cameratoezicht onder strikte voorwaarden wordt toegestaan voor de handhaving van de openbare orde. 

De burgemeester is van plan om op twee plekken binnen de gemeente permanent cameratoezicht in te richten, in de Hooftstraat en Julianastraat. Voorgesteld wordt om het permanente cameratoezicht dat nu in het oude centrum van Boskoop bestaat te laten verdwijnen.

Flexibel cameratoezicht wordt mogelijk op plekken waar dat tijdelijk nodig is, zoals bij hangplekken of rond grote evenementen.

In de Julianastraat en de Hooftstraat wordt permanent cameratoezicht ingevoerd om de openbare orde in deze gebieden te handhaven. In beide gebieden vinden relatief veel incidenten plaats en wordt ook overlast ervaren.

Inspreken

In het centrum van Boskoop is de situatie niet zo ernstig dat nog langer permanent cameratoezicht nodig is. Bewoners worden tijdens een informatieavond nader geïnformeerd.

Op 8 september wordt tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad over dit onderwerp gesproken. Alphenaren kunnen dan inspreken en hun mening kenbaar te maken.

Tip de redactie