Nederlandse tennistop in actie op TEAN International

De beste drie Nederlandse tennissers zijn begin september aanwezig tijdens de 17de editie van TEAN International. Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker zullen dan strijden om de titel tijdens een van de drie grootste internationale tennistoernooien van Nederland.

In de week van 3 tot en met 11 september kan een week lang op een prachtige locatie in Alphen aan den Rijn worden genoten van internationaal toptennis. "We zijn ontzettend tevreden met deze prachtige spelerslijst," zegt toernooidirecteur Jannette Nieumeijer. "Naast de titelverdediger van vorig jaar, zijn in ieder geval ook de drie beste Nederlandse tennissers aanwezig."

Haase, momenteel nummer 63 van de wereldranglijst, zal gebrand zijn op een goede prestatie na zijn vroege uitschakeling in het enkel en dubbelspel tijdens de Olympische Spelen in Rio. Sijsling, de huidige nummer 111 van de wereld, verloor vorig jaar de finale en zal ongetwijfeld ook dit jaar weer voor de winst gaan. Ook de winnaar van vorig jaar en nummer 75 van de wereld, Damir Dzumhur, is weer van de partij.

De Bakker, tegenwoordig nummer 154, won TEAN International in 2012. Een maand geleden verloor De Bakker nog in drie sets van landgenoot Haase tijdens het toernooi in Gstaad. De Hagenaar wist uiteindelijk de finale te bereiken. Ook de finalist van vorig jaar, Jan-Lennard Struff, neemt weer deel. In aanloop naar Wimbledon moest de Duitser, nummer 80 op de wereldranglijst, in Halle zijn meerdere erkennen in Roger Federer. Wel wist hij in de tweede set er nog een tie-break uit te slepen.

De lijst zal nog worden aangevuld met vier spelers uit het kwalificatietoernooi. Daarnaast zijn er nog vier wildcards beschikbaar, die in de week voor het toernooi zullen worden toegekend.

In tegenstelling tot andere ATP Challenger toernooien, wordt TEAN International geheel door vrijwilligers georganiseerd. Met een prijzenpot van 42.500 euro is TEAN International het op twee na grootste tennistoernooi van Nederland.

Tip de redactie