De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee scooterrijders in Alphen aan den Rijn betrapt op het rijden onder invloed. Van één scooterrijder werd het rijbewijs ingevorderd.

Tijdens de nachtdienst wilde een motoragent een scooterrijder op de Witte de Withstraat aan een blaastest onderwerpen, toen op hetzelfde moment een andere scooterrijder voorbij kwam.

Van deze tweede bestuurder was bekend dat hij een maand eerder onder invloed reed, en dat zijn rijbewijs was ingevorderd. De eerste scooterrijder werd gesommeerd te blijven staan terwijl de motoragent achter de tweede rijder aan ging.

De bestuurder ging er bij het zien van de motoragent vandoor, waarna een korte achtervolging door de wijk rond de Piet Heinstraat volgde.

Klem

De motoragent wist de man klem te rijden in een brandpoort vlakbij de woning van de bestuurder. De bestuurder werd geboeid en naar het politiebureau vervoerd. Hier bleek dat de bestuurder zwaar onder invloed was van alcohol en 730ug/l blies. Zijn rijbewijs werd voor de tweede keer in korte tijd ingevorderd.

Na het incident is de motoragent teruggereden naar de eerste bestuurder, die nog netjes op dezelfde plek stond. Deze bestuurder blies een P/A en moest omdat hij beginnend bestuurder was mee naar het bureau.

Daar blies hij 155ug/l, meer dan de toegestane hoeveelheid. De bestuurder kreeg een proces verbaal, maar kreeg wel zijn rijbewijs mee bij vertrek.