Martin van Keeken, directeur van Stichting Kringloop Alphen, vertelt: "Voor klanten van de Voedselbank is het niet vanzelfsprekend om hun kinderen in het nieuw te steken als ze uit hun kleren zijn gegroeid en kinderen groeien nu eenmaal hard. We willen graag zoveel mogelijk gezinnen helpen met gratis kinderkleding. We hebben dus kleding nodig, véél kleding. Daarom roep ik iedereen op om in de kledingkast te duiken. Bovenkleding, onderkleding, zwemkleding en schoenen, zowel winterkleding als zomerkleding, alles is welkom!"

Het inleveren van de kleding voor de Voedselbankkledingmarkt kan de hele maand september. Inleveren kan tot uiterlijk 30 september bij alle vestigingen van de kringloop in Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk of via één van de textielcontainers. Doe de kleding in een zak en zet daarop dat het voor de voedselbank bestemd is, dan houdt de kringloop het apart voor de kinderkledingmarkt.

"Dit is nu het derde jaar dat we kledingmarkten voor de Voedselbankklanten organiseren. Wat voelen wij ons gesteund door alle inbrengers, die deze actie elke keer weer mogelijk maken. Het is echt fantastisch om te zien hoe blij de bezoekers van de kledingbeurs mét hun nieuwe outfits zijn en weer een poos vooruit kunnen met de aangeboden kleding. Het is even een duwtje in de rug in toch best wel moeilijke tijden", aldus Van Keeken.