Editie 2016 van SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn heeft in totaal een bedrag van 165.000 euro opgebracht. Tijdens het evenement was het voorlopig opgehaalde bedrag voor KWF Kankerbestrijding al 135.850 euro.

Het verschil komt door een aantal doorlopende acties na afloop van het weekeinde in Park Rijnstroom op zaterdag 28 en zondag 29 mei.

Donaties

Na de SamenLoop in mei is nog veel gedoneerd, meldt vicevoorzitter Ingrid Simmerman. "Bijvoorbeeld de Groene Hart Topmavo gaf vlak voor einde van de SamenLoop aan dat ze 6.000 euro zouden overmaken. Er kwamen van de leerlingen echter nog sponsorbedragen binnen. Toen dat allemaal was berekend, werd het 8.800 euro. De schoolleiding heeft het eindbedrag vervolgens afgerond naar 10.000 euro."

Ook erg leuk om te vermelden, aldus Simmerman, is de opbrengst van de KinderLoop. Deze loop is in 2016 voor het eerst gehouden en was heel succesvol. Er is door deze kinderen 1700 euro opgehaald.

Kaarsenzakken

Het gaat natuurlijk om de opbrengst voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding, maar het gaat ook om het sociale aspect. Dat blijkt wel uit het aantal deelnemers. Er waren dit jaar 72 teams met in totaal 2100 wandelaars. Alle teams horen eind augustus wat hun totale teamopbrengst uiteindelijk is geworden.

Officieel zijn er tweeduizend kaarsenzakken betaald. "Maar er stonden er veel meer langs het parcours", meldt Simmerman. "Dat komt omdat teams deze verkoop niet apart hebben vermeld op het stortingsformulier."

Editie 2018

Over twee jaar is de volgende editie van SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn. De datum kan alvast in de agenda. Het wordt het weekeinde van zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018.