De Alphense Bankjesdag wordt op zaterdag 27 augustus voor de tweede keer georganiseerd. Het evenement wordt georganiseerd door stichting Aarkade Uniek.

Vorig jaar werd voor het eerst de 'Alphense Bankjesdag' gehouden, een laagdrempelige activiteit voor iedereen. Bedrijven en bewoners van de Aarkade worden gevraagd om deze dag tussen 12.00 en 16.00 uur een bankje voor de deur te zetten en een leuke activiteit te verzinnen. 

Voor de bedrijven is dit een originele manier om hun winkel of bedrijf bij de Alphenaren onder de aandacht te brengen. De bibliotheek zal deze dag een voorleesbankje neerzetten en bij Norma's Beelden zal een mini-workshop beeldhouwen worden gegeven. Bij bewoners kunnen buren koffie komen drinken, kan men iemand uitdagen voor een potje schaak of zijn of haar muzikale kunsten ten gehore brengen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina Aarkade Uniek. De deelnemende bedrijven en bewoners zullen zich kenbaar maken door een sticker van Aarkade Uniek op een raam aan te brengen.  

Aarkade Uniek

Een klein clubje enthousiastelingen heeft in 2014 de stichting Aarkade Uniek opgericht. Ze zijn trots op de Aarkade en willen deze 'unieke plek in het Alphense centrum' en haar directe omgeving onder de aandacht brengen van de Alphenaren. "Het doel is om van de Aarkade voor één dag van het jaar de 'leukste huiskamer van de stad' te maken, mogelijk met verrassende ontmoetingen", aldus de organisatie.