Stichting Kringloop Alphen bestaat 25 jaar. Het hele jaar is toegewerkt naar 3 september. Het is die hele dag feest in de kringloopwinkel aan de Energieweg in Alphen, met als hoogtepunt de veiling, waarvan de gehele opbrengst geschonken zal worden aan goede doelen.

Directeur Martin van Keeken: "In maart vierden we de start van de jubileumfestiviteiten met taart en slingers, én begonnen we met de goede doelenverkiezing. Iedereen mocht goede doelen aandragen. Hieruit zijn 15 goede doelen geselecteerd die met elkaar de strijd aangingen."

"Klanten die spullen schonken, kregen een stemmuntje en brachten hun stem uit op hun favoriete doel. Op de Familiefeestdag op 18 juni werden de vijf winnaars bekendgemaakt: Dierenasiel Alphen aan den Rijn, Gospelkoor Sound of Celebration, Stichting Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop, De Vrienden van Oudshoorn en de VoorleesExpress. Dit zijn de doelen waarvoor we 3 september spullen gaan veilen."

Hij vertelt enthousiast verder: "We krijgen vaak bijzondere spullen binnen die we speciaal voor de veiling apart houden, en ook nu zitten er pareltjes bij! Denk aan een op linnen gedrukte linosnede, een beeld van Elvis, designmeubels en bijzondere muziekinstrumenten."

Vrijwilligers

"Niet alles is tweedehands, zo hebben Brokkensuper, Huigen Wonen, Twee Reclame en Van Os Lederwaren kosteloos veilingartikelen beschikbaar gesteld. Onze dank gaat verder uit naar wethouder Hoekstra, die de veiling komt openen, de heer Eric Carree, voorzitter van de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen) die optreedt als veilingmeester en mevrouw Harriët Bijl van Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs die zal toezien op een juist verloop van de veilingactiviteiten. Allen werken belangeloos mee. Daar zijn we heel trots op!"

"Alle veilingitems zijn te bewonderen op onze website, of live in de winkel. 2 september, de vrijdag voor de veiling, kunnen de veilingartikelen onder begeleiding van medewerkers van de kringloop van dichtbij bekeken worden."

Springkussen

Naast de veiling zijn er nog meer feestelijkheden op 3 september, vertelt Van Keeken. "Voor iedereen is er wel wat leuks te doen. De jonge bezoekers krijgen popcorn, kunnen zich laten schminken, ze kunnen op het springkussen of servies beschilderen."

"Voor de ouders en alle andere bezoekers is er ook genoeg te beleven", zegt hij. "Er zijn hapjes en er kan aan het Rad van Fortuin gedraaid worden voor korting of bloemenbonnen. Natuurlijk zijn ook de goede doelen vertegenwoordigd."

Waar: Stichting Kringloop Alphen, Energieweg 13 te Alphen

Wanneer: 3 september 2016 van 9.30 - 17.00 uur