Commissie veegt bezwaar De Gelaarse Kat van tafel

Het bezwaar van bistro De Gelaarsde Kat tegen de bouwplannen van de Triangel is door de commissie bezwaarschriften afgewezen, zo meldt de gemeente Alphen aan den Rijn.

Peter Riksten, eigenaar van horecagelegenheid, maakt zich vooral zorgen over de zogenaamde 'parkeerbalans' van de Lage Zijde. Met het verdwijnen van de parkeerplaats zouden er straks te weinig parkeerplekken zijn in het Alphense centrum, volgens Riksten. Dit zou zowel De Gelaarsde Kat als andere ondernemers uit de Hooftstraat klandizie kunnen kosten.

De restauranteigenaar lichtte zijn bezwaar dinsdagavond 9 augustus toe tijdens een gemeentelijke hoorzitting. Een commissie beoordeelde het bezwaarschrift en heeft deze nu van tafel geveegd. 

'Parkeerbalans in orde'

Op basis van de parkeernormen zijn voor de bouwplannen in de Triangel 85 parkeerplaatsen benodigd. Op het binnenterrein van de nieuwbouw worden 66 parkeerplaatsen gerealiseerd. Dit betekent dat er een tekort van 19 parkeerplaatsen overblijft, waar de gemeente in dient te voorzien.

In het openbare gebied aan de Lage Zijde worden nog eens 55 parkeerplaatsen aangelegd, waardoor de gemeente ruimschoots voorziet in de parkeerbehoefte, zo concludeert de commissie.

Bewoners opgelucht

De bouw van woningen in de Triangel mag nu gewoon doorgaan. De nieuwe bewoners maakte zich zorgen dat de bouw van de woningen vertraging zou oplopen, want voor problemen zou zorgen met de aangevraagde hypotheek.

De bewoners zijn blij met het besluit en hopen dat Riksten zich bij het besluit neerlegt. Eerder gaf Riksten al aan dat als de gemeente een kloppende balans kan overleggen, hij bereid is zijn bezwaar in te trekken.

Tip de redactie