Provincie start met aanleg van nieuwe rijstroken N207

Vanaf 24 augustus werkt de provincie Zuid-Holland aan de verbreding van de N207 bij Alphen aan den Rijn. Het gaat om het stuk weg vanaf de Kruisweg tot en met de kruising van de Eisenhowerlaan.

Vanaf 24 augustus 2016 start de aannemer met het aanleggen van de nieuwe rijstroken. De N207 wordt op dit deel verbreed naar 2x2 rijstroken met daarnaast aanliggende busstroken. De provincie voert de aanleg van de rijstroken gefaseerd uit. Het verkeer op de N207 kan op deze manier altijd door blijven rijden met een snelheid van 50 kilometer per uur.

Het verkeer op de N207 wordt teruggebracht naar één rijbaan per richting. De voorsorteervakken op de kruising Eisenhowerlaan, Zegerbaan en Kruisweg worden tijdens de werkzaamheden tijdelijk teruggebracht naar één voorsorteervak.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2016.

Onderhoudswerkzaamheden

Naast de aanleg van de nieuwe rijstroken op de N207 plaatst de provincie ook twee met groen beplante geluidsschermen nabij de Ridderbuurt en de Alida de Jongstraat in Alphen. Ook wordt de bestaande parallelweg voorzien van een nieuw deklaag, worden nieuwe bomen geplant en wordt een duiker onder de N207 vervangen. Samen met de gemeente wordt tegelijkertijd ook werk uitgevoerd aan het asfalt bij het kruispunt met de Eisenhowerlaan.

Weekendafsluiting

Vanwege de werkzaamheden wordt de N207 vanaf de Kruisweg tot en met het kruispunt bij de Eisenhowerlaan twee weekenden afgesloten. Het gaat om de weekenden van 17 en 18 september en 5 en 6 november.

Omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven met gele omleidingsborden. Fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten kunnen bij werkzaamheden op de N207 gebruik blijven maken van de parallelweg.

Tip de redactie