Alphense Lions organiseren vakantieweek in Archeon

Lions club Alphen aan den Rijn maakt het mogelijk dat zo'n dertig kinderen uit de Amsterdamse Diamantbuurt met hun begeleiders een week kunnen verblijven in het Archeon. 

In de week van 15 tot en met 19 augustus kunnen de kinderen genieten van een vakantieweek in het Groene Hart.

De Amsterdamse kinderen gaan onder andere zeilen op de Nieuwkoopse Plassen, BBQ-en op een eiland, Archeon verkennen, wakeboarden en waterskiën bij Wet 'n Wild, creatief bezig zijn bij Parkexpressie en lunchen met onze burgemeester.

De deelnemende kinderen van elf tot vijftien jaar hebben het op één of andere manier minder makkelijk en zijn veelal niet in de gelegenheid om op vakantie te gaan. Lions club Alphen aan den Rijn heeft de organisatie voor de gehele week op zich genomen.

Zij hebben een activiteitenprogramma opgesteld dat per dag door een ander team van Alphense Lions wordt gefaciliteerd. Medewerkers van de Amsterdamse Welzijnsorganisatie Combiwel begeleiden de kinderen.

De vakantieweek voor kinderen uit de Amsterdamse Diamantbuurt is in 2011 begonnen op initiatief van de Lions club Nieuwkoop. In de daarop volgende jaren is het georganiseerd door twee Lions clubs uit Woerden en in 2015 heeft Lions club Bodegraven de organisatie op zich genomen.

Tip de redactie