Eigenaar Peter Riksten van De Gelaarsde Kat heeft bezwaar gemaakt tegen de bouwplannen van de Triangel.

De restauranteigenaar lichtte zijn bezwaar dinsdagavond toe tijdens een gemeentelijke hoorzitting.

Op de locatie waar nu al enkele jaren een tijdelijke parkeerplaats is, worden 77 appartementen en stadswoningen gerealiseerd. De Gelaarsde Kat heeft bezwaar aangetekend omdat met de plannen de parkeerplekken voor de deur van de bistro verdwijnen.

Parkeerbalans

Riksten maakt zich vooral zorgen over de zogenaamde 'parkeerbalans' van de Lage Zijde. Met het verdwijnen van de parkeerplaats zouden er straks te weinig parkeerplekken zijn in het Alphense centrum. Dit zou zowel De Gelaarsde Kat als andere ondernemers uit de Hooftstraat klandizie kunnen kosten.

Volgens Riksten klopt er maar weinig van de parkeerbalans en is dat zijn reden tot bezwaar. Als de gemeente een kloppende balans kan overleggen, ook als dit niet in het voordeel van Riksten is, dan is hij bereid om zijn bezwaar in te trekken.

Boze bewoners

Vijftien van de nieuwe bewoners waren aanwezig bij de hoorzitting omdat zij vrezen voor vertraging van de bouwplannen. Eventuele vertraging kan problemen opleveren met de aangevraagde hypotheek. Riksten hoeft dan ook niet op begrip van de nieuwe bewoners te rekenen.

Ondanks de hoorzitting en hun komst kregen de bewoners nog geen duidelijk antwoord over wanneer de bouw van de Triangel aanvangt.