Alphen aan den Rijn krijgt een losloopgebied voor honden nabij ecopark De Limes. Het speciale hondenpark wordt gerealiseerd op het braakliggende terrein tussen de N11 en het afvalbrengstation.

Het initiatief voor het park komt bij vereniging De Alphense Hondenbezitter vandaan. De vereniging, die twee jaar geleden ontstond uit onvrede over het onderhoud van de losloopgebieden en de kwaliteit van de buitenruimte in het algemeen in Alphen, diende vorig jaar november een plan in voor het creëren van een hondenpark. Na onderhandelingen met de gemeente is de komst van het park nu definitief. Het terrein zal per 1 oktober ter beschikking gesteld worden.

Het hondenpark van ruim 1 hectare wordt gereed gemaakt door de vereniging en vrijwilligers. Het terrein is omringd met een sloot, maar om het geheel nog veiliger te maken heeft de gemeente materiaal ter beschikking gesteld om het terrein te omheinen met een hekwerk. Vrijwilligers zullen vanaf 1 oktober de handen uit de mouwen steken om het hekwerk te plaatsen en aan de slag te gaan met de inrichting van het park.

Na Rotterdam is Alphen de tweede stad in Zuid-Holland die een hondenpark krijgt. Wel wordt het Alphense park een stuk groter dan de hondenspeeltuin in Rotterdan.