Op 3 en 4 augustus 2016 is de Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn beperkt bereikbaar. Tijdens deze dagen wordt de slijtlaag op de Koningin Julianabrug aangebracht.

De werkzaamheden zijn op deze dagen gepland, maar of ze doorgaan is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regenachtig weer zijn ze onuitvoerbaar. De bedoeling was deze werkzaamheden uit te voeren in de week voor de opening van de Julianabrug, maar toen lieten de weersomstandigheden het niet toe.

Om de overlast voor de schoolgaande jeugd zo veel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden nu in de schoolvakantie gedaan.

Planning

Op 3 augustus wordt er gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur. De fiets- en voetgangerspaden zijn afgesloten en langzaam verkeer wordt omgeleid via de Alphensebrug. De rijbaan vanaf de Oranje Nassausingel is tijdens deze uren afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de President Kennedylaan, de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Prins Bernardlaan.

De rijbaan vanaf de Prins Bernardlaan richting de Lijsterlaan is gewoon open, wel geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Op 4 augustus wordt op de noordelijke rijbaan tussen 09.00 en 15.00 uur de ontbrekende markering op het voet- en fietspad aangebracht. Ook wordt de afscheiding tussen rijbaan en fietspad wit geschilderd. Hierbij worden een rijdende afzetting en verkeersregelaars ingezet.

Voor fietsers en voetgangers is de Willem de Zwijgerlaan normaal bereikbaar.