Pokémonjagers uit Alphen aan den Rijn kunnen deze week hun hart ophalen in Avifauna. Het vogelpark organiseert donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur een open kampioenschap Pokémon vangen in het park.

"Avifauna is met 24 Pokéstops al een hele populaire plek om Pokémon te vangen. Zo kwamen we ook op het idee", vertelt Pamela Stolze van Avifauna. "Het concept is simpel. Wie binnen de twee uur de meeste Pokémon vangt, krijgt een beker."

Om extra Pokémon te lokken zet Avifauna een half uurtje de zogenaamde 'Lures' aan. Aan het eind van de avond kunnen deelnemers een screenshot van hun 'Journal' van de avond plaatsen op een speciale Facebookpagina. Avifauna zorgt dat de winnaar de beker in ontvangst kan nemen.

Met het open kampioenschap denkt Avifauna een gezellige avond te organiseren. "Ook het personeel is erg enthousiast en zal tijdens de avond een oogje in het zeil houden", aldus Pamela. "We weten niet precies hoeveel Pokémonjagers we kunnen verwachten, maar vol is uiteraard vol. Het moet voor iedereen wel een veilige avond blijven."

Om het de jagers van de virtuele monstertjes naar de zin te maken, is het Cuba-terras deze avond geopend voor verkoelende drankjes en ijs. Wel blijven de dierverblijven, speelhal en attracties gesloten.