Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een kilo cocaïne aangetroffen in een woning aan de Argostraat in Alphen aan den Rijn. 

De vondst werd gedaan nadat eerder op de avond bij een verdachte verdovende middelen in een scooter werd aangetroffen.

Een agent trof rond 18.00 uur in het Bospark een verdachte situatie aan waarbij mogelijk sprake was van dealen van verdovende middelen tussen twee mannen.

De agent sprak de twee mannen, beide afkomstig uit Alphen aan den Rijn, aan waarop een moeizaam gesprek ontstond. Omdat het gesprek zo moeizaam verliep en de agent het gevoel had dat er iets niet klopte, besloot hij de twee naar hun ID te vragen en de scooter, met toestemming van de bestuurder, aan een onderzoek te onderwerpen.

Onderzoek

Bij het onderzoek aan de scooter werd een aantal verpakkingen met cocaïne aangetroffen. De 29-jarige Alphenaar werd hierop aangehouden.

Ook de 37-jarige man werd aangehouden omdat hij in het bezit was van een kleine hoeveelheid softdrugs. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Onder leiding van een rechter commissaris werd later die avond in een woning aan de Argostraat een doorzoeking verricht. Hierbij werd een drugshond ingezet. 

Cocaïne 

In één van de kamers trof de hond ongeveer één kilo cocaïne aan. De cocaïne werd in beslag genomen.

De 29-jarige verdachte zit nog vast en wordt dinsdag 26 juli voorgeleid aan de rechter commissaris.