De herontwikkeling van de Triangel, deelgebied van de Lage Zijde in Alphen aan den Rijn, dreigt vertraging op te lopen.

Restaurant De Gelaarsde Kat heeft bezwaar gemaakt tegen de bouwplannen waardoor de bouw wellicht niet volgens de planning van start kan.

Op de locatie waar nu al enkele jaren een tijdelijke parkeerplaats is, worden appartementen en stadswoningen gerealiseerd. Op het binnenterrein van het blok komen parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners.

Na de bouwvak, halverwege augustus, zou worden begonnen met de bouw van de Triangel.

Bezwaar om parkeerplekken

De Gelaarsde Kat heeft bezwaar aangetekend omdat met de plannen de parkeerplekken voor hun deur verdwijnen. Ondanks dat het een tijdelijke parkeerplaats betreft, die na de sloop van het Achterom en het Blockpand is aangelegd, lijkt de horecagelegenheid ontevreden met het verdwijnen van de parkeerplaats. Overigens staat in de plannen dat er met de herontwikkeling 54 extra openbare parkeerplaatsen worden gerealiseerd in de omgeving van de Hooftstraat.

Door het bezwaar vrezen betrokken partijen als de gemeente, makelaardij Drieman en de nieuwe bewoners dat de plannen vertraging oplopen. De Gelaarsde Kat wilde Alphens.nl niet te woord staan over de kwestie.

Nieuwe bewoners teleurgesteld

Nieuwe bewoners van de Triangel zijn niet blij met het aangetekende bezwaar van de horecagelegenheid. "Persoonlijk zijn wij teleurgesteld in het oneigenlijke bezwaar van De Gelaarsde Kat", aldus één van de nieuwe huiseigenaren.

"Juist alle vernieuwde plannen zouden voor meer traffic moeten in de Hooftstraat, waar De Kat uiteindelijk ook van profiteert. Op deze manier ondervinden niet alleen wij als nieuwe bewoners, maar ook de andere ondernemers uit de Hooftstraat hinder van de mogelijke vertraging."

Een andere bewoner denkt dat De Gelaarsde Kat niet zo zwaar moet tillen aan de plannen. "De Gelaarsde Kat is een begrip in Alphen aan den Rijn en nog steeds erg populair. Ik denk dat Alphenaren best bereid zijn om op de fiets te komen of een stukje verder te lopen."

Een aantal andere winkeliers uit de Hooftstraat zijn ook allerminst tevreden met een vertraging. "Zo duurt het weer langer voordat we zijn aangesloten op het centrum. We hebben al zoveel tegenslagen gehad en nu dit ook nog", aldus een middenstander die liever niet met naam genoemd wil worden.