Het Openbaar Ministerie heeft woensdag 48 en 42 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 20-jarige verdachte uit Voorburg.

De mannen stonden terecht voor poging doodslag en openlijk geweld met zwaar lichamelijk letsel als gevolg. Ook is een schadevergoeding van 10.000 euro voor het slachtoffer geëist.

Het duo zou vorig jaar november een jonge man ernstig hebben mishandeld op het station Laan van NOI in Den Haag. Dit deden zij samen met twee anderen, die zich later moeten verantwoorden. De Alphenaar wordt ook verdacht van poging tot zware mishandeling op een vrouw door stenen naar haar te gooien en bedreiging met een mes op een oude man.

De Alphenaar zou op het perron van station Laan van NOI hebben staan bellen, waarbij hij grove taal gebruikte. Nadat een vrouw de verdachte op zijn taalgebruik aansprak begon hij met stenen te gooien waarbij hij het latere slachtoffer raakte.

De jonge man sprak de Alphenaar aan op zijn gedrag, wat de aanleiding was voor de vier verdachten om het slachtoffer "gruwelijk in elkaar te slaan". Hierbij werd onder andere geschopt, geslagen en op het hoofd van het slachtoffer gestampt.

Wonder

De officier van justitie noemde het een wonder dat de man de aanval heeft overleefd. Uit onderzoek van het NFI blijkt dat ook dat het geweld dat tegen de man is gebruikt, dodelijk had kunnen zijn.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak van de 20-jarige en de 25-jarige verdachten.